1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Activiteiten in Valkenburg

U vraagt zich wellicht af wat u in Valkenburg kunt gaan doen, daarom hebben wij een kort overzicht voor u gemaakt met de mooiste en leukste bezienswaardigheden van onze fijne stad. Denk aan het ontdekken van de grotten, het bezoeken van een ruïne, verschillende musea en het Sprookjesbos! De onderstaande organisaties houden zich tevens uitstekend aan de huidige maatregelen. U kunt dus zorgeloos op stap. Lees hieronder verder.

 

De Kasteelruïne

Op de heuvelrug van Valkenburg vindt u de bijzonder fraaie kasteelruïne. Laat u rondleiden door een gids, die verhalen deelt over de karakter die ooit in het kasteel hebben gewoond, en ontdek kunst van houtskool in de catacomben van het kasteel. Tijdens uw bezoek komen de middeleeuwnen weer tot leven met een geschiedenis die teruggaat tot de 11de eeuw!

 

De Fluweelengrot

De 'geheime vluchtgangen' onder en van het kasteel waren ooit een vluchtroute voor ridders en bewoners. Het steen van de donkere gangen werd ooit als bouwmateriaal gebruikt en later vond men er een tal van geheimen, wandschilderingen en vreemde beelden. Pas in 1937 werden deze gangen herontdekt. Wil je grotten met eigen ogen zien? Neem dan vooral een jasje mee! Het is er met 12 graden erg koel.

 

Museum Valkenburg

Zuid Limburgse kunst en historie. Maak kennis met kunstenaars uit de regio of laat je meevoeren in de geschiedenis van Valkenburg van prehistorie tot toerisme. Een erg interessante ervaring!

 

Gemeentegrot Cauberg Cavern

Ontdek tijdens uw verblijf in Valkenburg de oudste mergelgrot van Nederland en laat je meenemen in bijzondere wereld. De tocht start met een rondleiding per trein of te voet, waarbij de gids u meer vertelt over het ontstaan en de geschiedenis van de grot. Tijdens de tocht komt u langs muurschilderingen, beeldhouwkunst en schuilkelders uit de periode van de koude oorlog. U kunt zelfs overnachten in de grot! Let op: ook hier is het erg koel, warme kleding is dus gewenst. 

 

De Rodelbaan

Leuk voor jong en oud! Rustig de heuvelrug op met de kabelbaan en naar beneden roetsjen met de rodelbaan. Op de attractieheuvel zijn er tevens andere leuke activiteiten te ondernemen. Denk aan lasergamen, tokkelen en pijl en boog-schieten. Vergeet niet van het uitzicht te genieten! Let op: een bezoek is op het moment enkel mogelijk met een gereserveerd ticket.

 

Sprookjesbos

Fantasie en werkelijkheid komen samen in het Sprookjesbos in Valkenburg. Ontdek hier de tijdloze sprookjes, leuke attracties en vele speelmogelijkheden. Uw kinderen varen mee met Kapitein Haak of vliegen als piloot in de Aviator. Gegarandeerd een fijn dagje uit met het gezin! 

 

Mystery House

Mystery House is gevestigd in de oude bioscoop van Valkenburg. De Escape Rooms zijn gebaseerd op oude films, die als vloek in de bioscoop achtergebleven zijn. Elke kamer heeft een eigen thema, een eigen verhaal en een eigen oplossing. Een onwijs leuk avontuur, een nieuwe beleving en een echte breinbreker!